De Barre Tocht

De hulptroepen uit het Noorden hebben zich gemeld. Uit Friesland om precies te zijn. Ondernemer Peter Matahelumual uit Drachten is naast eigenaar van een wijnzaak, ook een begenadigd wielrenner. Hij ontdekte MalukuCinema via Facebook en besloot contact met ons op te zoeken.

Peter wilde namelijk zijn steentje bijdragen om deze Molukse speelfilm ‘Jefta’ te realiseren. Dus hij kwam met een idee. Hij wil met een Molukse wielerploeg vanuit Friesland naar Gelderland fietsen. Om in Tiel (De Betuwe) te finishen. Dat is een afstand van 265 kilometer. Wanneer? 30 maart 2014. Start: Drachten (FR).

Peter: ‘Op deze manier kunnen we letterlijk geld bij elkaar fietsen, want het wordt een sponsortocht. En we noemen het De Barre Tocht, ook ter nagedachtenis aan de eerste generatie Molukkers die in maart 1951 aankwamen in Nederland. Op 30 maart 2014 gaan we daarom naar Tiel fietsen. Ik ben nu al met een aantal anderen aan het trainen!’

De jonge ondernemer Matahelumual is enorm positief en startte onlangs een Facebookpagina die hij Maluku Cycling Team noemde. Daar zijn al een aantal aanmeldingen binnengekomen van wielrenners. Dus we gingen bij Peter op bezoek in Friesland en hij wist ons te vertellen dat hij een team van minstens 10 renners wilde hebben. Nu heeft hij al 6 aanmeldingen. Dus daar kunnen nog wel wat namen bij. De wielrenshirts zijn trouwens ook al in de maak. Matahelumual laat er inderdaad geen gras over groeien.

Wil je deze tocht meefietsen? Neem dan contact op met Peter Matahelumual via info@peterleon.nl

Wij danken Peter voor zijn inzet en bijdrage om ‘Jefta’ te realiseren. Laten we geschiedenis maken!

Team #MalukuCinema

ontwerp MC team

Het ontwerp van de wielrenshirts voor ‘De Barre Tocht’

Wilt u ook een donatie doen? Of sponsoren? Kijk dan op deze pagina. Wij zijn u zeer dankbaar!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: