Tijdlijn, mijlpalen en wapenfeiten

REDACTIE – Dus jullie gaan een speelfilm maken? Over Molukkers in Nederland? Waarom? Hoe lang zijn jullie al bezig? Hoe ver zijn jullie eigenlijk? Hebben jullie hulp nodig? Wanneer gaan jullie repeteren? Hoe zit het met de financiën? Waar gaan jullie opnemen? Waarom daar? Vragen. Vragen. Vragen. En op die vragen proberen we in dit artikel, aan de hand van een tijdlijn, antwoorden te geven.

November 2013
Repetities zijn in volle gang, check de onderstaande video. Installatie van de muziekafdeling onder leiding van Joe & Nate. Ontmoeting met ondernemers tijdens SpeedMeet 3.0 Business Club in Arnhem. We hadden het over sponsoring van het project. Wielrenner en ondernemer Peter Matahelumual organiseert wielrentocht van Friesland naar Gelderland om geld in te zamelen voor de speelfilm. We kregen een bericht van internationale popster Glenn Fredly om eens even lekker te babbelen over de film. En dat hebben we gedaan. En voor de cijfernerds: deze website bereikt per maand meer dan 10.000 views, er zijn bijna 2.000 aanmeldingen voor onze updates en onze Twitter, Instagram en Facebook gaan ook helemaal los. Gemiddeld 11.000 bezoekers op onze social media per week! Thanks voor je support!

Oktober 2013
Bekendmaking van de officiële cast in popodium Akhnaton in Amsterdam. Wat een grote gunfactor. Video zien? Hier. En als klap op de vuurpijl… kregen we een notering op De Kleurrijke Lijst 2013/2014 en mochten we tijdens de lancering in Amsterdam voor 250 mensen een pitch geven over ‘Jefta’. Vet!!!

September 2013
Audities in Theater Wittevrouwen in Utrecht. Succesvol. Stephano Wattimury schreef een verslag. We kregen ook veel aandacht van de media. Radio FunX maakte bijvoorbeeld dit verslag. Ook de landelijke tour langs Molukse wijken ging van start. We begonnen in Cuijk. De 13-jarige Faliw Rettob schreef dit artikel.

Augustus 2013
Voorbereidend werk. Er ontstaat draagvlak. Leuke support-reacties vulden onze mailbox. We kondigen aan om audities te houden. De aanmeldingen stromen binnen. We zijn te gast bij Dichtbij Nederland, radio 5 om over de Molukse filmplannen te vertellen.

Juli 2013
Bekendmaking nieuwe filmplannen en release dvd-box STERK (filmproductie 2010). Met medewerking van internationaal artiest Nicky Manuputty. Bekijk de registratie van de presentatie hier.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: